Bamse

Vid första blicken kan Bamse tyckas vara en tidning som handlar om djur och natur. Men redan efter första sidan så är det uppenbart den handlar om någonting helt annorlund och främmande.
Bamse är en arbetande fader med ett smärre drogproblem som bor i en by som ligger helt gömd för omvärlden. Detta kunde vara vilken norsk som helst men Bamse är inte bara norsk han är också en BJÖRN, hör och häpna, en BJÖRN! Som istället för att att lufsa runt i skogen och äta lax har valt det mänskliga livet. Eller så trodde jag iallafall tills jag hade hämtat mig från detta enorma blodtrycksfall och läste vidare i denna närmast absurda tidning.
Redan på första sidan presenteras en rad fakta helt bortom den värld som jag så kärt känner till, eller trodde att jag kände till. Det finns en kanin, kaninen kan prata, kaninen är brevbärare. Fattar ni? En kanin som delar ut brev! Det är helt paranormalt och samtidigt skrämmande. Skrämmande på ett sådant sätt att jag inte längre kan tro på att något ur mitt liv någonsin har varit en sanning, har jag under alla dess år blivit förd bakom ljuset. Vem kan jag lita på? Vem är jag? Hela min verklighet har blivi ifrågasatt.
När Bamse träffar sin vän sköldpaddan som har ett skal där allt får plats förutom atlantångare, lokomotiv och rymdraketer så känner jag mig så vilsen att jag inte längre vet om jag kommer att fortsätta orka med detta jordiska liv. Det får ju för fan plats grejer stora som hus!! Adjö världen, jag som trodde på dig!

//Janne Josefsson


Webbomröstning

Webbomröstningar är ju så fåniga

image64

Loket

image60

Bussolyckan

En buss gled på söndagskvällen av vägen vid riksväg 70, sydväst om Idre och blev hängande över ett vägräcke.
Bussen balanserade över räcket i över en timme innan passagerarna räddades. 

Räddningstjänsten kom till platsen för att säkra bussen med en skogstraktor så att passagerna sedan kunde ta sig ur bussen.
- Det var en brant slänt, därför ville man säkra den först så att den inte tippade med passagerarna i. Men det var en lugn stämning i bussen, säger räddningschefen.
- Vi är glada och lättade över att allt gick bra, hälsar busschauffören.
Under skräcktimmen gav chauffören order till passagerna att sitta blickstilla tills bussen var säkrad.
- Det var en mycket stor risk att bussen skulle glida ner i slänten, bekräftar polisen i Dalarna.

Tidningen Bussbranschen var såklart först framme på platsen och fick en intervju med räddningstjänsten.
- Hur är det med den?
- Den? Ahh du menar dem, passagerarna, de mår bra och alla oskadda.
- Nej! Bussen!! Hur gick det med BUSSEN för guds skull!! BUSSEN!! BuuuuuuuuSSeeeeeeN!
- Öhh den, den är la bra, lite bucklig...
- BUCKLIG!! Är den BUCKLIG?? Och du ska kalla dig räddningarbetare, fy fasen säger jag. Motorn då, MOTORN? Kommer den vara körduglig inom maximum 24 timmar?
- Jag har ingen aning, jag kan inget om bussar och jag har inte åkt buss på 15 år.
- NÄ NU JÄVLAR ÄR DET NOG!!! Splash pang bom krash!!!! #%/¤%(#/

Ojsan, här va nyheten slut // BB 

image54


RSS 2.0