Förskoleprovet

Lärarbristen har slagit så hårt mot Sverige att intagningskraven på landets förskolor blivit allt tuffare. Regeringen(c) har därför infört förskoleprovet för att sålla agnarna från vetet. Provet består av fem olika delar:
Teckningsritning
Kuddrumslek
Högläsningsförståelse
Sandslottsbygge
Livräddning
Igår premiärkördes provet inför nästa års inskolningar. Urkhole mötte Tindra, fyra år, efteråt.
- Jag hoppas att det gick vägen. Jag vill verkligen komma in på Förskolan Igelkotten i Teg. Den är jättepopulär, så vi får väl se. Annars skiter jag i dagis, jobbar stenhårt i ett halvår och drar till Thailand sen.
Vad var enklast med provet?
- Livräddningen. D ingick i en baristakurs jag gick på Malta en gång, så jag ägde nog upp de andra barnen på det.
Och svårast?
- Teckningsritningen. Om de som rättar provet inte ser att jag ritade en häst, så kommer jag skrika jättehögt!

Tips från en fd fattig riddare

Relaterat

Hejsan jag är en fattig riddare, jag har inte alltid varit en fattig riddare, från början var jag en vanlig medelinkomst riddare men efter några snesteg och dåliga investeringar i min ungdom hamnade jag i en ekonomisk knipa som var förödande för både mig och min titel. Jag förlorade min plats runt runda bordet, uteslöts från alla ordnar och var inte längre välkommen på tornerspelen, mina vänner och min familj började undvika mig och jag sjönk djupare och djupare ner i fattigträsket. Efter några år på gatan fann jag mig själv på en mörk plats ifärd med att ge tiggare ett handjobb för en bit papp att sova på och det var först då jag insåg att jag hade nått botten och att jag behövde ekonomisk rådgivning, och eftersom det inte är uppfunnet än så fick jag ta saken i egna händer. Med hjälp av lite framförhållning och planering lyckades jag mot alla odds vända mitt liv till där jag är idag. Min titel som fattig kommer för alltid att följa med mig, men likaså en erfarenheten för livet. Ibland måste man nå botten för att ha något att ta kraft mot.

 

Här nedan delar jag med mig av några av mina bästa tips för en stabil och trygg ekonomi, hoppas de kan hjälpa dig på samma sätt som det hjälpt mig.

 

1. Samrid.

2. Boka korståget i god tid, undvik lov och helger då priserna är som högst.

3. Köp rustningar på second hand.

4. Man kan tillverkar sin egna ringbrynja med hjälp av gem.. tror jag..

5. Behöver du verkligen hela den där borgen för dig själv? Varför inte hyra ut några rum?

6. Torka och använd tepåsarna flera gånger, smaken sitter kvar längre än man tror.

7. Om du blir belägrad, häll kokande lera istället för tjära och spara på pilarna.

8. Rovor är inte bara gott, det är billigt också.

9. Sälj av lite trälar.

10. Se över vedavtalet.

 

Det är mina tips iaf, men varför ska ni lyssna på mig, jag är ju trots allt bara en sliskig bit bröd..

 


Skånegatan allt skånskare

Fox News rapporterade igår om att Skånegatan i Stockholm har drabbats av ett allvarligt problem: Den anrika gatan på Södermalm blir nämligen  mer och mer skånsk.
Många södermalmsbor är oroliga över utvecklingen och en del är till och med i färd med att flytta därifrån. Kenta Sörensson är en av dem:
- Aa, fan, det började ju med att jag och Berra skulle ta oss en bira på O'Learys, så visade det sig att haket har raserats och nån har smällt upp nån jäla falafelvagn där istället.
Andra observationer på gatan visar bland annat att klassiska skivbutiken Pet Sounds har bytt namn till Peps Sounds och bannlyst all musik som inte går i baktakt.
- Helt hopplöst. Igår flög det fjorton gäss ovanför mig och sket rakt på skinnpajen. Nu flyttar jag hem till morsan i Enskede, säger Kenta Sörensson.
Urkholes egna källa i södra Sverige kan nu avslöja att denna skånefiering  inte har  med klimatförändringar eller annat att göra. Det är i själva verket en del i folkkäre rapparen och radioprofilen Timbuktus plan att erövra huvudstaden. "Han vill ha vad han vill ha och han vill ha det nu", säger källan Truls Jeppsson (vi tror att han heter så, men han pratade väldigt grötigt när han presenterade sig).
Vi har sökt Timbuktu för en kommentar, men han uppges sitta inlåst i en glasbur på Gustav Adolfs Torg i Malmö och kan därför inte nås.

Internet

Paul har testat den senaste flugan "Internet" en sorts klubb där man kan skicka brev så kallade "mail" och göra diverse andra saker såsom att läsa om de senaste byxorna och se på djur som gör roliga saker.

"Jag är inte helt nöjd med "Internet"" säger Paul. "Det är konstigt och djuren är inte speciellt roliga, jag gillar mer tung farsartad satir och intellektuell strukturalistisk lutspelskomik. Min egen forskning har visat att det är sånt som brudarna gillar. Jag tror inte "Internet" har någon direkt framtid, i alla fall inte bland kultureliten. Alternativt kan det tänkas vara ett användbart vapen för att hålla proletariatet och fotfolket i stånd. För övrigt känns "Internet" som en trött version av bibliotek och fax."


Betyg
3/5

Topp 10 bästa tiderna

1. Framtiden

2. Istiden

3. Fritiden Dinosaurietiden

4. Cowboytiden

5. Nya Tider

6. Gyllene Tider

7. Tidigare idag

8. Riddartiden

9. På tiden

10. Medeltiden

RSS 2.0